Instagram’ın Özellikleri

 

Instagram, bilindiği üzere son zamanlarda en fazla tercih edilen sosyal medya platformudur. Bu bağlamda pek çok özelliğe sahip olan instagram ile ilgili sizlere detaylı bir rehber hazırladık. Gelin tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

 



Hikayeler

 

Hikayeler uzun bir yol kat etmiş ve her markanın sosyal medya stratejisinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Snapchat'in 24 saat boyunca aktif kalan küçük boyutlu içerik parçacıkları olarak başlattığı şey, her şey gibi büyüdü ve hemen hemen her platform şimdi bunu benimsiyor. Instagram bunu 2016 yılında başlattı ve platform için bir ustalık olduğunu ise kanıtlamıştır.

 

Kullanıcı Etkileşimleri

 

Hikayeler, kullanıcıyla etkileşim kurmak ve markanızın çeşitli yönleri hakkında onlarla iki yönlü etkileşim kurmak için harika bir araçtır. Ayrıca kullanıcılarınızın belirli bir eylemi gerçekleştirmesini sağlamak için iyi bağlantılı bir hikaye zinciri kullanarak platformda hikaye anlatımını keşfetmek için kullanışlı bir araçtır. 10.000 takipçiye ulaştığınızda, kullanıcıları belirli bir web sitesi sayfasına veya bir YouTube videosuna göndermek için kullanabileceğiniz bir yukarı kaydırma özelliği de alırsınız.

 

Yorumları Sabitleme

 

Genel olarak sosyal medya platformlarında yeni bir özellik olmasa da Instagram'ın sunduğu en son özellik yorumları sabitleme özelliğidir. Markaların ve işletmelerin şu anda platformda çok daha aktif olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekir.

 

Makaralar

 

Sosyal medya dünyasında neyin yeni olduğuna dair en ufak bir fikriniz bile varsa, bu terimle zaten karşılaşmış olmalısınız. Makaralar, Instagram'ın, kullanıcıların 15 saniyeye kadar uzunlukta çoklu klip videoları kaydedebildiği ve buna yaratıcı filtreler ve ses klipleri ekleyebildiği mikro video özelliğidir.

 

Hashtag'ler

 

Hashtag'ler, Instagram hesabınızı organik olarak büyütmenin en iyi yollarından biri olmaya devam ediyor. Evet, platformdaki içerik bolluğu nedeniyle eskisi kadar kolay değil. Ancak niş üzerinde sıfırlama yapabilir. İlgili hashtag'leri kullanabilir ve mükemmel içerik üretebilirseniz, işler sizin lehinize çalışmaya başlayacaktır.

 

Hesabınız 10.000 takipçinin altındaysa, ideal olarak 100.000'den daha az gönderi içeren hashtag'ler kullanılmalıdır. Bu nedenle daha az rekabet olduğunu gösterir. 10K'ya ulaştığınızda, 100k-500k gönderi parantezindeki hashtag'lere geçebilirsiniz ve 100K'da olduğunuz gün, altında 1 milyondan fazla gönderi olan büyük hashtag'leri hedeflemenin zamanı gelmiştir.

 

Daha fazla bilgi için:

takipçi satın al

Comments